Министерството на финансите ще покрие всички разходи за обезпечаване на

...
Министерството на финансите ще покрие всички разходи за обезпечаване на
Коментари Харесай

Министерството на финансите покрива разходите за машинното гласуване на вота

Министерството на финансите ще покрие всички разноски за застраховане на машинното гласоподаване за вота на 29 октомври по публичната поръчка за логистиката на вота с устройствата.

 

Това е посочено в писмо до Централната изборна комисия от ведомството. На това съображение ЦИК одобри решение  да подписа контракт за логистичното обслужване на машинния избор с единствената компания подала оферта " Сиела Норма ".

 

" " Сиела Норма " понижи първичната си цена с към 200 000 лв.. Окончателното ценово предложение на " Сиела Норма " за първия тур е 7 милиона 397 975 лв., като цената за втория тур ще се дефинира на база действително осъществени действия съразмерно на броя секции, в които ще има втори тур ", напомни заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов.

 

Сключването на контракта със " Сиела Норма " става допустимо след единодушието на министерството на финансите, защото офертата на компанията надвиши с близо 3 милиона лв. оповестената пределна цена по публичната поръчка. Финансовото министерство осведоми ЦИК, че обезпечава и нужните средства за заплащането на наем на частния склад, в който се съхраняват машините за гласоподаване, само че считат за оправдано да продължат напъните да се откри подобаващ държавен склад.

 

" Към момента няма изясненост по кое време виновните институции ще намерят парцел - държавна благосъстоятелност, подобаващ за предпазване на машините. Надявам се това да стане в идващите месеци с оглед изтичащия период на контракта, който е сключила Централната изборна комисия, който период изтича в средата на 2024 година ", изясни ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР