Напрежение на Дунав мост 2 при Видин. Шофьори се оплакват,

...
Напрежение на Дунав мост 2 при Видин. Шофьори се оплакват,
Коментари Харесай

Трафикът през Дунав мост 2: Частен буферен паркинг бави преминаването?

Напрежение на Дунав мост 2 при Видин. Шофьори се оплакват, че са принуждавани да стопират на частен буферен паркинг и времето им за прекосяване през пункта са удължава доста.

Министерство на вътрешните работи разпореди инспекция, а казусът беше разискван и на среща в министерството с превозвачи.

Времето за прекосяване през граничния пункт при Видин през последните дни е най-малко с 10 часа повече, настояват водачи и се оплакват, че престоят на частния буферен паркинг, който се заплаща, не може да се избегне.

" Например аз в този момент, в случай че ми светне светофара зелено, би трябвало да продължа напряко. Защо би трябвало да влизам в паркинга. Аз не съм задължен да влизам в паркинга ".

" Тук се дава една записка, с тази записка показваш, че се минава през паркинга. Фактически те задължават да минаваш от тук. Те не те пропущат, тъй като имаш червен светофар ".

От управата на паркинга споделят, че няма по какъв начин прекъсването там да е наложително.

" Който не желае, господин, госпожа водач, да не влиза в паркинга, взима си финален номер от предходния автомобил и по този номер той знае кой. Следи си този който е пред него. След него той има право да излезе без да влиза в паркинга ", разяснява Цветелин Петков, шеф на буферния паркинг.

Заместник-министърът на Министерство на вътрешните работи разяснява сигнали, че служители на реда са отклонявали водачите към частния паркинг.

" Вече съм упълномощил по този начин инспекция на шефа на регионалната дирекция. Затова всички данни, които са изнесени досега за някаква директна или косвена ангажираност за това на чиновници на Министерство на вътрешните работи да бъде тествана и да изготви отчет за това ", сподели още Стоян Темелакиев, заместник-министър на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи увериха, че в оптимален размер ще бъдат съкратени инспекциите на Гранична полиция. Обмисля се опция за онлайн заплащане на таксата за моста.

По тематиката работиха: Анжела Каменова и Карина Караньотова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР