Мари-Агнес Щрак-Зимерман, водещият кандидат на Свободната демократическа партия за предстоящите

...
Мари-Агнес Щрак-Зимерман, водещият кандидат на Свободната демократическа партия за предстоящите
Коментари Харесай

Германският либерален ястреб в областта на отбраната порица Париж за оскъдната военна помощ за Украйна

Мари-Агнес Щрак-Зимерман , водещият претендент на Свободната демократическа партия за идните избори за Европейски парламент, прикани Франция да форсира доставките на оръжие за Украйна , която се бори да отблъсне настъплението на Русия, предава „ Politico “.

Ето какво съобщи Щрак-Зимерман в изявление  за медията:

„ Имаме проблем с това, че до момента в който Полша прави доста като прилежаща страна, до момента в който Германия прави доста, Франция прави относително малко . “

Преди срещата на външните министри на Германия , Франция и Полша в сряда – познати като формат „ Ваймарски триъгълник – Щрак-Зимерман, която е един от най-яростните бранители на военната помощ за Украйна от страна на Германия , прикани министрите да изпратят повече оръжия, муниции и системи за противовъздушна защита, и то бързо.

„ Украйна няма време и всичко, всичко, всичко би трябвало да стане доста по-бързо , предизвести тя и добави:

„ Това, което чакам, е Франция, точно тъй като е значима нация, освен – и не желая да кажа това в отрицателен смисъл – да произнася огромни речи, само че и да последва думите си с дейности.

Германският Килски институт, който обобщава националния принос към военните старания на Украйна, класира Франция като очевиден изоставащ сътрудник, когато става въпрос за военна помощ – надалеч зад Германия, която отстъпва единствено на Съединени американски щати.

Докато немският канцлер Олаф Шолц – предпазващ се от провокации към Владимир Путин – е надалеч по-внимателен в реториката си, когато става въпрос за Русия, френският президент Еманюел Макрон се зарече да направи „ всичко належащо “, с цел да победи съветските сили – даже отхвърли да изключи слагането на западни ботуши на земята.

Щрак-Зимерман също по този начин разкритикува немския канцлер Олаф Шолц, водач на трипартийното съдружно държавно управление, в което влиза и нейната Свободна демократическа партия, за това, че не е направил повече във връзка с Украйна, в това число за това, че не е изпратил създадени в Германия крилати ракети „ Таурус в страната. Канцлерът отхвърля да изпрати ракетите, макар че съдружниците на Германия предоставиха сходни оръжия на Украйна, с аргумента, че това може да въвлече Германия във война с Русия. Но Щрак-Зимерман призна, че не е изгубила вяра, че Шолц ще промени решението си.

„ Ако обстановката се промени, чакам и мнението на канцлера да се промени , твърди тя и продължи:

„ И се надявам, че когато обстановката се промени, той ще осъзнае, че е направил огромна неточност, като не е дал зелена светлина преди година. Така че в това отношение вярата умира последна.

„ В същото време Германия може да направи и повече от ракетите „ Таурус , счита Щрак-Зимерман, визирайки опцията страната да даде противовъздушни муниции . Тя разкритикува Шолц за това, че води акция вкъщи, представяйки се като „ канцлер на мира , като съобщи, че той би трябвало да работи по-бързо – даже в случай че Германия към този момент е направила повече от други страни. Тя разяснява още:

„ Той също знае това , само че несъмнено не желае да се занимава с въпроса толкоз интензивно. И споделя: Боже, Германия прави толкоз доста спрямо другите. Сега е ред на другите. Но ние не можем да си позволим да водим тази полемика. Можем да го създадем единствено дружно.

Ирландия и Норвегия ще признаят палестинската автономност

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР