Голяма и свръхмодерна оранжерия за отглеждане на коноп разкри полицията

...
Голяма и свръхмодерна оранжерия за отглеждане на коноп разкри полицията
Коментари Харесай

Код криминално: Кое е най-доброто прикритие за нарколаборатория?

Голяма и свръхмодерна оранжерия за развъждане на коноп разкри полицията в София. Съоръжението е било ситуирано в квартал " Орландовци ". От таванската част на къщата са конфискувани чували със суха и подготвена за разпространение тревистна маса. Количеството се прави оценка на над 5 милиона лв., в случай че бъде продадена под формата на дози за еднократна приложимост.



Разполагането на оранжерията в гъстонаселен квартал се оказва едно от най-хубавите прикрития. Обикновено коноп се отглежда в по-рядко обитаеми региони поради острата миризма, която се отделя от растението.

" Има доста хубава вентилация с доста хубави филтри и тези филтри не разрешават тази миризма да я усетят съседите, тъй че обяснимо е за какво не са я усетили ", уточни Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

Разследващите попадат в дирите на обвинените преди три месеца и слагат къщата в Орландовци под наблюдаване. Установяват, че в постройката не живее никой. На избрани интервали трима мъже по настрана влизат в къщата за по няколко часа.



" В днешния ден ние получихме съответна информация, че те ще бъдат тук и ще положат грижи за наркотичните субстанции, които отглеждат ", сподели Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

Оранжерията е ситуирана в подземния, приземния и втория етаж на къщата.

" Ние се натъкнахме на едно високотехнологично оборудване, което е по този начин извънредно комплицирано и с най-голям клас техника и механически средства, които се употребяват при развъждането на наркотичните субстанции ", добави Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

Буквално всеки квадратен метър е бил усвоен, а отвътре прозорците са били в допълнение закрити с плоскости и двойна термоизолация, с цел да се обезпечи нужната висока температура и ниска мокрота за развъждането на коноп с високо наличие на канабиноиди.

" Количествата са извънредно огромни. Имаме 2700 растения, които откриваме в друг етап на напредък. Количествата, които създават не са за улично разпространяване, те са за по-едри купувачи на наркотични субстанции ", уточни Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

" Самият факт, че те имат растения на друга възраст, т.е. от най-малки до такива, които са над 2 метра и дават към този момент плод, по този начин да се каже, приказва, че те са производители и обстоятелството, че имат изсъхнало вещество, т.е. то е готово за разпространение, въпросът е дали те го продават на едро на някой различен или го пускат на улицата, посредством свои дилъри, да се пласира. Това ще се обяснява в бъдеще ", сподели Иво Илиев, зами.-градски прокурор на София.

Единият от арестуваните - 36-годишен мъж, е с богато престъпно досие за разпространяване на опиати. Другите двама мъже, на 23 и 60 години, нямат престъпни прояви досега.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР