Министерството на финансите и Банката на Русия признаха криптовалутата за

...
Министерството на финансите и Банката на Русия признаха криптовалутата за
Коментари Харесай

Руснаците ще имат право да закупуват криптовалута за максимум 50 000 рубли

Министерството на финансите и Банката на Русия признаха криптовалутата за дигитален актив и “друго имущество”. Не се преглежда опцията за въвеждането на крипторубла, която по някакъв метод да замести рублата.
Руските регулатори дефинираха добива на криптовалута като форма на предприемаческа активност, която би трябвало да се полза с налози. Ако този законопроект бъде утвърден, то той ще влезе в действие от 1 юли 2018 година.

Регулаторните органи на Русия вкараха главните термини за криптопазара. Досега Министерството на финансите и Централната банка не даваха ясни формулировки на понятия като криптовалута, майнинг и ICO. При това регулаторите бяха определили биткойна като пирамида и умозрителен инструмент и предлагаха административна и даже наказателна отговорност за разплащане в криптовалута на територията на Русия.

Банката на Русия публично съобщи, че както преди не смята и в никакъв случай няма да смята криптовалутите за разплащателно средство. Новият закон приравнява криптовалутата към другото имущество, като към този параграф се отнасят движимостите, резултатите от интелектуалната активност и други.

По този метод, в магазина ще бъде неразрешено разплащането с биткойни, само че тя ще може да бъде разменяна за друго имущество.

Въвежда се и ограничаване: “неквалифицираните инвеститори” ще могат да закупуват токени на сума до 50 000 рубли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР