Министерството на енергетиката ще е отговорно за изработването на териториалните

...
Министерството на енергетиката ще е отговорно за изработването на териториалните
Коментари Харесай

Ще се подготвят териториални планове за инвестициите по Зелената сделка

Министерството на енергетиката ще е отговорно за изработването на териториалните проекти за обективен преход, във връзка е реализацията на вложенията от така наречен Европейска зелена договорка, реши държавното управление на постоянното си съвещание в сряда.

Според Механизма на Европейски Съюз за справедливия преход до постигането на задачите за климатичен неутралитет до 2050 година страните членки би трябвало да имат избрани територии за инвестции в съответни проекти за промяна на енергетиката или превоза.

Само планове от такива проекти ще имат достъп до финансирането по този механизъм в запас от трилион евро.

От Министерския съвет изясняват, че идните да се изработят проекти ще обезпечат съгласуван и фокусиран метод при планирането на ограниченията, нужни за реализиране на плавния и ефикасен преход в районите.

С оглед на нуждата от обмисляне на сложни и хоризонтални ограничения, свързани с високи равнища на вложения, Министерството на енергетиката ще предприеме дейности за присъединяване на България в процедурата за набиране на планови оферти за даване на техническа помощ, оповестена от Европейската комисия при започване на месец март 2020 година, допълват от държавната пресслужба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР