Министерството на енергетиката определи размера на финансовата помощ за битовите

...
Министерството на енергетиката определи размера на финансовата помощ за битовите
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката определи размера на помощта за абонатите на „Топлофикация-Габрово“

Министерството на енергетиката дефинира размера на финансовата помощ за битовите клиенти на " Топлофикация-Габрово ", оповестиха от Общината.

Списъкът с абонатните номера на битовите клиенти и с размера на обезщетенията ще бъде оповестен на на Община Габрово и ще бъде наличен на книжен притежател на видно място в Дирекция " Местни налози и такси “ от 27 ноември.

За да получат своята еднократната финансова помощ, битовите клиенти следва да подадат заявление по пример до кмета , което ще бъде обработено в 30-дневен период от неговото подаване.

Сумите ще се изплащат на притежателите на парцели, които са имали партиди в " Топлофикация-Габрово " през предходните три отоплителни сезона. При смяна на притежателя на парцела или умряло лице, ще се изискват спомагателни документи.

Тъй като програмата не позволява дублирано подкрепяне, тя няма да се ползва към клиентите, на които са отпуснати целеви помощи за отопление по редом настоящи механизми за обществено подкрепяне на лицата и фамилиите в община Габрово, показват от администрацията. 

Припомняме, че на 16 ноември Комисията за енергийно и водно контролиране одобри решение, с което приключи лицензиите на сдружението за дейностите „ произвеждане на електрическа и топлинна сила “ и " транспорт на топлинна сила “.

Искането за преустановяване беше подадено от самото топлофикационно сдружение заради техническа неспособност за осъществяване на лицензионната активност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР