Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с 4

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с 4
Коментари Харесай

МРРБ финансира проекти за ВиК, пътища и улици за близо 5 млн. лв. в общините от Кюстендилска област

Министерство на районното развиване и благоустройството ще финансира с 4 983 340 лева планове за ВиК, пътища и улици на общините в Кюстендилска област, заяви националният представител от Има Такъв Народ Снежанка Траянска.

Проектите са включени в окончателния лист, направен от специалисти на министерството взаимно с Националното съдружие на общините в Република България. Класираните обекти са от всички подадени претенции от кметовете в Министерство на регионалното развитие от февруари насам и в Министерство на финансите в последните дни.

Община Бобов дол ще получи 2 376 611 лева за реорганизация и рехабилитация на водопроводната мрежа в кв. “Миньор ” и ул. „ Св. Спас ”. 1 800 412 лева целеви средства от Министерство на регионалното развитие са планувани за Община Дупница. Със средствата ще бъде гарантиран главният ремонт на две улици – „ Венелин “ и „ Седма Рилска дивизия “. В община Кюстендил ще бъде финансирано планиране на реорганизация на ВВМ на села в община Кюстендил. Стойността на плана е 246 251 лева 525 000 лева целеви средства ще бъдат предоставени на община Бобошево за реорганизация на външен тръбопровод от ВПС до НР на гр. Бобошево. За планиране реорганизация на водопреносна мрежа 35 000 лева на Община Невестино ще бъдат предоставени 35 000 лева

Спазени са критериите плановете да обзет оптимален брой общини и население и да имат годна планова и техническа документи, в това число годно позволение за градеж. Отпадна условието за определен реализатор след процедури по Закона за публичните поръчки. От понеделник Министерство на регионалното развитие ще изпрати писма до общините, които не са подали всички нужни документи и не са показали доказателства за плановете си като: цялостна планова и техническа информация за обектите, годни позволения за градеж, декларация за липса на двойно финансиране и други Документите ще бъдат събирани със съдействието на НСОРБ.

Общата стойност на всички планове в листата е над 827 млн. лева През тази година общините ще получат 50% от нужното финансиране за всеки обект. Това изискване бе контрактувано със сдружението на общините. Причината е, че за някои планове няма да има физическо време да бъдат приключени до края на 2022 година, защото локалните администрации занапред ще организират процедури по Закон за обществените поръчки.

„ Удовлетворена съм, че имах опция да оказа помощ за разпределяне на средства от Министерство на регионалното развитие, посредством които дългогодишни проблеми в общините ще бъдат решени ”, разяснява депутатът от Има Такъв Народ Снежанка Траянска. Именно възстановяване на водоснабдяването и положението на пътищата, и улиците в обитаемоте места е един от целите във фокуса на нейната работа като депутат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР