Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци

...
Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци
Коментари Харесай

Държавата слага край на златните паспорти

Министерство на правораздаването предлага приемането на българско поданство от чужденци против вложения да отпадне. Това ще стане с изменение в Закона за българското поданство, от който ще отпаднат член 12а и 14а, съобщи БГНЕС.

До измененията се стига след обширен разбор на действителната обстановка все още. Той сочи, че от основаването на наредбите на член 12а и 14а в Закона за българското поданство през 2013 година до промените през 2021 година, лицата, кандидатстващи за придобиване на българско поданство на тези учредения, са получили позволение за непрекъснато престояване заради направени инвестиции най-вече в закупуване на държавни скъпи бумаги на стойност над един милион лв. или са вложили сума над един милион лв. в лицензирана кредитна институция по контракт за доверително ръководство, надлежно са нараснали инвестицията при същите условия до два милиона лв..

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско поданство обаче или на някой от идващите стадии на производството се оказва, че инвестицията не е налична заради осъществена продажба на закупените скъпи бумаги или заради осъществени други разпоредителни дейности.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Както в Малта и Кипър, по този начин и в България " златни паспорти " с...

Необходимостта от анулация на опциите за придобиване на българско поданство посредством вложения се обуславя от неналичието на действителни вложения в българската стопанска система.

Извън това в следващо свое писмо от м. юни тази година от Европейската комисия показва безпокойствие от продължаващата в Република България законова опция за придобиване на българско поданство по натурализация в подмяна на авансово избрани заплащания. Според Европейска комисия по този метод страната ни постанова на други държави- членки задължението да признават за жители на Европейски Съюз лицата, натурализирани на това съображение, и да им дават всички права, произлизащи от този главен статут.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР