Мухълът в дома или офиса ви не просто съсипва интериора

...
Мухълът в дома или офиса ви не просто съсипва интериора
Коментари Харесай

Как да се справим с мухъла, появил се след конденза на прозорците през зимата?

Мухълът в дома или офиса ви не просто унищожава интериора и мебелите и основава чувството за неподдържана среда, само че съгласно последните данни на СЗО поражда риск от болести и алергични реакции, които в редки случаи могат да бъдат тежки и даже животозастрашаващи. Резултатите от изследванията са изключително значими за страдащите от хронични белодробни болести и астма пациенти, при които продължителното престояване или работа в среда с плесен обострят положението и могат да са повода за тежък припадък. Особено уязвими са децата, възрастните хора и тези с отслабена имунна система. 

 

Рискове и рискове, които мухълът поражда:

Дихателни проблеми

Спорите на мухъла, намиращи се във въздуха в засегнатите пространства могат да създават алергени, дразнители и микотоксини, някои от които могат да бъдат токсични, като това важи изключително за сензитивните и алергични хора.

Този развой, комбиниран с съществуването на влага, водеща до разграждането на строителни материали като мазилката на стените ви да вземем за пример, усилва съществуването на дразнещите прахови частици във въздуха и води до по-чести изяви на здравословните проблеми, свързани с белите дробове, носа и гърлото, изключително при към този момент засегнатите от хронично белодробно заболяване.

Алергични реакции

Склонните към алергия хора могат да имат неприятни признаци от страна на горните дихателни пътища като хрема, кашлица, както и сълзене от очите, пребивавайки дълго в среда с плесен.

Бактериални болести

Поява на микроби и бактерии като резултат от развиването на плесен в пространствата не е изключена. Излагането на тези бактерии може да провокира инфекциозен отговор при някои хора съгласно Световната здравна организация. Това усилва риска от бронхиални и гъбични инфекции, пневмонит, бронхит, алергичен алвеолит, продължителен риносинузит, алергичен гъбичен синузит, проблеми с долните дихателни пътища и др. 

Всичко това прави напъните да се оправим с мухъла значими и значими за запазване на здравето и поддържане на здравословна среда. Как да се оправим обаче, когато е належащо да правим разчистване на плесен от пространствата? Да заложим на препарати, потвърдили се на пазара, или да разчитаме на способи, щадящи за хората и животните, откраднати от кухнята или природата? Вижте нашите топ 10 потвърдени средства за разчистване на плесен, които са в действителност ефикасни и за които не се нуждаете от профилиран магазин за препарати.

Почистване на плесен – 10 средства, които работят:

Белина

Това средство не е естествено, не е безвредно за поемане от хора и животни, само че пък е толкоз дейно, че няма по какъв начин да го пропуснем. Белината безотказно унищожава плесен и мухъл, а във връзка с сигурността просто дръжте децата и домашните си любимци надалеч, до момента в който чистите, а по-късно проветрете добре. Колкото и да е неприятна като миризма и да е химическо решение, белината е по-добрият избор от профилирани препарати за справяне с мухъла, които е допустимо да са по-токсични и от самия него. Не пропускайте персоналните защитни средства, когато работите с белина – ръкавици, маска и очила са абсолютният най-малко.

Бял оцет

Оцетът е номер 1 в листата на естествените убийци  на плесен. Ефективността му е изненадваща и обещаваща и в битката с мухъл. Най-хубавото е, че реализира впечатляващи резултати без рисковете за здравето и без вредите, които нанасят химическите почистващи препарати. Оцетът е прочут и с антибактериалните си свойства, които са спомагателен плюс, когато приказваме за разчистване на плесен. Миризмата му не е най-приятната на света, само че пък и белината не ухае на цветя, тъй че примирете се с нея, обещаваме бързо да изветрее без диря.

Разтвор на водороден пероксид

Обещаващи резултати, висока успеваемост и нетоксичност – това средство за справяне с мухъла е по-силно от оцета и е тежката артилерия, в случай че сте позволили толкоз тежка обстановка с мухъла в дома ви, че белият оцет се е провалил. Евтин е, наличен, има изразени противогъбични, антивирусни, антибактериални свойства и неприятната му миризма бързо изчезва, тъй че няма от какво да се притеснявате, в случай че изборът ви на средство за разчистване на плесен се спре на водородния пероксид.

Етерично масло

Търсите средство, което ухае прелестно и може да нанесете на кожата си, т.е. не е нужно да взимате строги защитни ограничения, работейки с него? Чаеното дърво, което лекува кожата ви, ще излекува и дома ви от мухъл и плесен. Етеричното масло от чаено дърво е ефикасен и натурален палач на мухъла и има изразени антибактериални свойства, които способстват за крайния резултат. Още по-добрата вест е, че има и превантивно деяние – в случай че третирате секторите редовно, гарантирате си, че мухълът няма да се завърне, както и че няма да се появи.

Сода за самун

Използваме я за разчистване на целия дом, за избелване на зъбите, за печивата, тъй че не се учудваме, че е ефикасна и против плесен. Тя е чудото от кухненския долап, което работи и е изцяло безвредно за здравето.

Екстракт от семена на грейпфрут

Искате да постигнете разчистване на мухъла и мирис за дома, които е омайващ за сетивата? Има и такова решение, което е дейно и работи – семената на грейпфрута ви дават опция да унищожите мухъла и да ароматизирате прелестно дома.

Водка

Тук ще останем безмълвни, защото разбираме какво усещат феновете на тази спиртна напитка, виждайки по какъв начин тя отива по стените върху мухъла. Ако ще си пийвате по време на работа, дано не е до съда, в който е водката за разчистване.

Ябълков оцет

Белият оцет се смята за по-ефективното средство за разчистване на плесен, само че и ябълковият ще ви помогне да се справите с сложната задача. Безвреден, безвреден и работещ вид за дома.

Борна киселина

Бораксът също попада измежду 10-те ефикасни средства за разчистване на плесен, средство за предварителна защита против повторната му поява е, работи безотказно, само че е значимо да имате поради, че е отровен, въпреки че е естествено средство за справяне с казуса. Работете деликатно и вземете ограничения за персонална отбрана, а по-късно почистете подробно.

Лимонов сок

Имайки поради, че оцетът, който е киселина, оказва помощ в битката с мухъла, не се учудваме, че и лимонът също работи безотказно. Има и бонус резултат – ароматизира прелестно дома. Съветите събраха от actualno.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР