Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване

...
Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване
Коментари Харесай

В Пловдив ще строят жилища за военнослужещи

Министерство на защитата започва пилотен план в Пловдив за обезпечаване на жилища за военнослужещите и цивилните чиновници на ведомството.

На съвещание на Министерският съвет е признато решение за градеж на жилища върху парцел - частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на МО. Имотът се намира на бул.,,Освобождение в регион „ Източен “ в Пловдив.

Към сегашния миг картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109. „ Бяхме си сложили като задача върху лични парцели на Министерство на защитата с процедура отстъпка от право на градеж да стартираме построяването на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен план и той се реализира в Пловдив “, уточни министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Той добави, че се слага фокус върху работата по пакета от ограничения, обвързван със обществената политика за военнослужещите и обезпечаването на жилища за тях.

Според Каракачанов стартиралата процедура ще разреши в границите на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР