Министерският съвет взе решение за издигане на кандидатурата на София

...
Министерският съвет взе решение за издигане на кандидатурата на София
Коментари Харесай

Борисов иска Европейската агенция по лекарствата да се премести от Лондон в София

Министерският съвет взе решение за издигане на кандидатурата на София за хазаин на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ). Кандидатурата е подадена през днешния ден според одобрените в Европейския съюз стандарти, оповестяват от държавната пресслужба.

„ Това решение отразява уговорката на България към общите европейски полезности и основополагащи правила, както и волята на нашата страна да продължи да способства градивно за одобряването на задачите на европейските политики, в това число в региона на публичното здраве ”, написа министър председателят Борисов в публично писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

До 30 септември Европейската комисия ще извърши обзор на импортираните кандидатури. Решението за релокация на ЕАЛ би трябвало да бъде взето през ноември.

Централата на ЕАЛ сега е в Лондон. Тя следва да бъде преместена в следствие от процедурата по излизане на Обединеното кралство от Съюза.

" България има положителни стопански и обществени вероятности, устойчиво икономическо развиване, бързо разрастващ се пазар на труда и мощно проевропейски публични настройки " - написа в претекстовете на кандидатурата ни.

Специално място в аргументацията се отделя на бранша на осведомителни технологии - " централата на ЕАЛ в София ще бъде интегрална част от високотехнологичната среда в София Тех Парк, който е стратегически план за българската страна и Европейския съюз. "

„ България има одобрени обичаи и добре известна експертиза във фармацевтичния и медицинския бранш, както и в региона на здравното обучение. Твърдият ангажимент на България да предизвиква проучванията и нововъведенията в тези области съставлява още един стабилен мотив за преместването на ЕАЛ в София. Икономически привлекателните услуги в образованието, здравните грижи и изискванията за живот ще обезпечат безпрепятствена и ефикасна във финансово отношение релокация на ЕАЛ ”, показва още в писмото си Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР