Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане
Коментари Харесай

Възлагат на концесия плажовете „Черноморец-юг“ и „Равда-централен”

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морски плаж „ Черноморец-юг “ в община Созопол и морски плаж „ Равда-централен ” в община Несебър. Целта е обезопасяване на двата плажа и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.
Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 20 години. Той е свързан от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морските плажове.
Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за морски плаж „ Черноморец-юг “ е 114 912 лева без Данък добавена стойност, а за морски плаж „ Равда-централен ” - 8 071 лева без Данък добавена стойност. Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове- обект на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Морските плажове ще бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
На държавното съвещание беше взето и друго решение за подписване на двустранно съглашение с концесионера за преустановяване на Договор за концесия за услуга за морски плаж „ Лозенец-Караагач “, община Царево, област Бургас. Договорът се приключва по предложение на концесионера, който не дава плажни и/или водноатракционни услуги и не осъществя финансов доход от тях, а през по-голямата част от летния сезон морският плаж е необитаем, което прави неефективно стопанисването на морския плаж и потреблението му за плажен туризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР