Министерският съвет прие решение за назначаване на 24-ма нови областни

...
Министерският съвет прие решение за назначаване на 24-ма нови областни
Коментари Харесай

Правителството смени 24-ма областни управители

Министерският съвет одобри решение за назначение на 24-ма нови регионални шефове.

Николай Шушков е назначен за регионален шеф на Област Благоевград . В интервала 2009 година - 2010 година е заемал поста шеф на Митница Югозападна България, а от 2005 година до 2008 година e бил шеф на Митница Кулата. През 2021 година е шеф Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ ТПА “ София “ ЕАД. Висшето си обучение е приключил в Полтавския университет по стопанска система и търговия в Украйна.

Мария Кънева е назначена за регионален шеф на Област Бургас . В интервала 2001 година – 2009 година е била регионален шеф на Стара Загора, а преди този момент е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и развой.

За регионален шеф на Велико Търново е назначен Георги Гугучков. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Транспортно строителство “ от НВУ „ В. Левски “ във Велико Търново. В интервала 1998 година – 2001 година е бил пълководец на бригада и шеф на Горнооряховския боен гарнизон. Има дълготраен управнически опит в частния бранш в областта на енергетиката и строителството в градска среда.

За регионален шеф на Област Видин е назначен Огнян Михайлов. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Управление на публичния ред и сигурност на Република България “ от Академията на Министерство на вътрешните работи. През 2017 година е бил регионален шеф на Видин. Преди това от 2015 година е работил в Държавната организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. От 2003 година до 2009 година е бил шеф на ОД-МВР Видин.

Иван Сълов е назначен за регионален шеф на област Враца . От 2016 година до 2018 година е работил в АЕЦ „ Козлодуй “ като първо заема позицията шеф отдел „ Технически системи за сигурност “, а по-късно – шеф отдел „ Логистика на запасите “. Дълги години е работил в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в град Враца, като в интервала от 2004 година до 2009 година е бил неин шеф. Висшето си обучение е получил във ВНВВУ „ Георги Бенковски “ – гр. Долна Митрополия със компетентност „ Радио съоръжение на летателните апарати.

За регионален шеф на Габрово е назначен Борислав Бончев. В интервала 2013 година – 2019 година е заемал поста шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово. Завършил е висшето си обучение в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „ Електроснабдяване и Електрообзавеждане “.

На Област Кърджали регионален шеф става Даниел Делчев. От 2004 година до 2006 година се е занимавал с мониторинг на стратегии и планове, финансирани от Европейски Съюз в Министерството на стопанската система и енергетиката и в Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия. Бил е също изпълнителен шеф на европейски планов център в гр. Кърджали, както и шеф на бизнес развъдник в града. Притежава икономическо обучение от УНСС.

Александър Пандурски е назначен за регионален шеф на Област Кюстендил . От 2013 година до март 2021 година заема длъжността началник на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Радиотехника “ от Техническия университет в гр. София.

За регионален шеф на Област Ловеч е назначен Светослав Славчев. Бил е дълготраен чиновник в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч. Бил е дълготраен чиновник в ОД на МВР-Ловеч, където в интервала 2010 година – 2015 година е шеф отдел на „ Охранителна полиция “. Завършил е Висшето военно общовойсково учебно заведение във Велико Търново.

Валери Димитров е назначен за регионален шеф на Област Монтана . Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Национална полиция “ от ВВОУ „ Васил Левски “ в гр. Велико Търново. От 1993 година до 2015 година е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, като е заемал разнообразни длъжности, в това число и шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Монтана.

Иван Васев е назначен за регионален шеф на Област Пазарджик . Работил е в системата на Министерство на вътрешните работи, като от 2014 година до 2015 година е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като юрист в Адвокатска гилдия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска активност – Министерство на вътрешните работи гр. София.

За регионален шеф на Област Перник е назначен Симеон Василев. Бил е депутат в 40-ото Народно заседание, както и зам.-кмет на община Перник в интервала 2011 година – 2013 година От 2015 година до момента е бил зам.-директор по лечебната активност и шеф на операционен блок в УСБАЛЕ „ Акад. Иван Пенчев “ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.

За регионален шеф на Област Плевен е назначен Марио Тодоров. През 2017 година също е заемал длъжността регионален шеф на Област Плевен. Преди това в интервала 2002 година – 2010 година е бил зам.-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Плевен. Получил е висшето си обучение във ВНВУ „ Васил Левски “ във Велико Търново.

Ангел Стоев е назначен за регионален шеф на Област Пловдив . През последните години е работил в частния бранш като пълномощник. В интервала 2008 година – 2010 година заема длъжността шеф на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди този момент е дълготраен началник в Регионална дирекция Национална работа „ Сигурност “ – Пловдив. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Международни стопански връзки “ от УНСС, а също по този начин е лекар по философия от Академията на Министерство на вътрешните работи – София.

За регионален шеф на Разград е назначен Иван Борисов. Работил е в Общинско дружество „ Паркстрой “ – Разград, като в последните години е негов шеф. Бил е зам.-областен шеф на Разград от 2013 година до 2014 година Притежава икономическо обучение от УНСС.

За регионален шеф на Област Русе е назначен Борислав Българинов. Бил е депутат в 40-ото Народно заседание. От 2009 година до момента е юрист. Завършил е Висшия институт на Министерство на вътрешните работи – София.

За регионален шеф на Област Сливен е назначен Минчо Афузов. От 2015 година до 2017 година е бил общински консултант в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния бранш. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Международни стопански връзки “ в Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов.

Стефан Сабрутев е назначен за регионален шеф на Област Смолян . От 2011 година до момента е бил общински консултант в Общински съвет – Смолян, а преди този момент, от 1999 година работи в частния бранш в областта на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по „ Екология на селищни системи “ от Аграрния университет в Пловдив.

Радослав Стойчев е назначен за регионален шеф на Софийска област . Бил е депутат в 43-тото и 44-тото Народно заседание, а преди този момент е бил зам.-кмет на Община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по „ Икономика и организация на труда “ от УНСС.

Иван Чолаков е назначен за регионален шеф на Област Стара Загора . От 2016 година е юрист към Адвокатска гилдия – Стара Загора, преди този момент дълги години работи в системата на Министерство на вътрешните работи, като в интервала 2013 година - 2016 година заема длъжността шеф на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си обучение в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград.

Станимир Парашкевов е назначен за регионален шеф на Област Търговище . Работи 27 години в системата на Министерство на вътрешните работи, като в интервала 2009 година - 2013 година е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи със компетентност „ Охрана на публичния ред и битка с престъпността “.

Минко Ангелов е назначен за регионален шеф на Област Хасково . Бил е депутат в 45-ото Народно заседание, а през 2017 година е регионален шеф на Област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ от Висшия институт по хранителна и вкусова индустрия в гр. Пловдив.

Валентин Александров е назначен за регионален шеф на Област Шумен . Работил е в системата на Министерство на вътрешните работи дълги години, заемал е и длъжността шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен, а през 2017 година е бил регионален шеф на Област Шумен. Получава висшето си обучение в Шуменския университет.

Георги Чалъков е назначен за регионален шеф на Област Ямбол . В последните две години работи като шеф в частния бранш, а в интервала 2015 година - 2020 година е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 година е бил регионален шеф на област Ямбол. Завършва висшето си обучение в УНСС със компетентност „ Икономика на търговията “.

За краткотрайно изпълняващи длъжността регионален шеф на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени актуалните заместител регионални шефове, надлежно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова.

С държавното решение са освободени досегашните регионални шефове.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР