Министерски съвет одобри допълнителни разходи/трансфери от Закона за държавния бюджет

...
Министерски съвет одобри допълнителни разходи/трансфери от Закона за държавния бюджет
Коментари Харесай

Министерски съвет отпуска над 800 бона за Врачанско, вече преведе 151 604 лв.

Министерски съвет утвърди спомагателни разходи/трансфери от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия.
С Постановление №250 са утвърдени близо 852 хиляди лв. за осъществяване на действия за понижаване на риска от бедствия, възобновяване на разноски за извършени избавителни и неотложни работи при преодоляване на бедствени положения и за възобновяване на инфраструктурни обекти в област Враца.
Трансферът по бюджета на община Враца е в общ размер на 151 604 лева
С отпуснатите средства се планува подсилване и промяна на река Лиляшка - село Лиляче за възстановяване проводимостта при междинни и високи води, за външен и вътрешен ремонт на жилищна постройка на ул. „ Цвета Кръстенякова” № 3, както и за непълен ремонт на покрив на жилищна постройка на ул. „ Цвета Кръстенякова” № 5. Двете частни здания пострадаха при изключителна обстановка след плевел вятър през май тази година, когато падналата покривната структура на Военното окръжие аргументи съществени материални вреди.
140 600 лева са средствата по бюджета на община Козлодуй за възобновяване покривните структури на постройката на детска градина „ Първи юни” в село Бутан и на постройката на „ Детска млечна кухня” в Козлодуй.
Трансфер в размер на 299 163 лева е предписан по бюджета на община Оряхово за аварийно-възстановителни работи на църквата „ Св. Богородица”.
В Постановлението на Министерски съвет са отпуснати средства в размер на 151 611 лева по бюджета на община Роман за възстановителни работи на постройката и оградата на музей „ Ханчето” („ Васил Левски”), село Курново.
Със средства в размер на 109 351 лева от Държавния бюджет посредством Министерство на културата ще бъде възобновена покривната структура на Професионална гимназия по каменообработване в село Кунино, община Роман.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР