Министърката на туризма Марияна Николова разговаря с Майкъл Христидес, генерален

...
Министърката на туризма Марияна Николова разговаря с Майкъл Христидес, генерален
Коментари Харесай

Туризмът ще се съживи само чрез иновации, смята Николова

Министърката на туризма Марияна Николова беседва с Майкъл Христидес, общоприет секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие. Двамата разискаха самодейността Black Sea Tourism Activator, която има за цел да отличи перспективни планове в туризма на страните членки на организацията, които са новаторски и съставляват метод за справяне с провокациите на COVID-19.

"Организацията за черноморско икономическо съдействие е единственият одобрен формат на съдействие в региона на Черно море и за нас страните от района постоянно са представлявали един от най-значимите пазари за входящ туризъм в България. А платформата Black Sea Tourism Activator ще даде опция за продан и развиване на извънредно забавни и профилирани планове и интензивности в голям брой сфери, в това число и в туризма ", разяснява Николова.

Тя добави, че за времето сред юли 2016 година и юли 2018 година България е изпълнявала ролята на страна координатор на Работната група по туризъм в границите на организацията, като интервалът е съвпаднал и с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и се е характеризирал с огромна агресия на туристическия бранш.

Николова изрази страдание, че единствено две години по-късно живеем в друга действителност, подбудена от международната пандемия от COVID-19.

"Това постанова и търсенето на нови решения и инициативи, които да оказват помощ на туристическата промишленост, която без подозрение е най-засегнатата от актуалното състояние ", разяснява тя и посочи, че разчитаме извънредно доста на организацията като наш първокачествен и одобрен сътрудник за идентифицирането на най-качествените и перспективните нововъведения в стопанската система и туризма.

Майкъл Христидес изрази единодушие, че туристическата промишленост е извънредно доста наранена във всички страни членки, в множеството от които той е гръбнакът на стопанската система. "Важно е да се рестартира туризмът - първо вътрешният, по-късно и от прилежащите страни ", уточни също Христидес и добави, че е значимо да се търсят новаторски планове и стартъпи, благодарение на които да се преборят негативните резултати на пандемията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР