Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката
Коментари Харесай

Ръководителка във фонд Земеделие подаде оставка заради къща за гости

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов изиска оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд "Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова.

Причината е информация, че телефонът й е разгласен в уебсайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за посетители "Тара " в с. Юндола. Предстои да бъде осъществена инспекция, прецизират от земеделското ведомство.

От известието излиза наяве, че Иванка Багдатова-Мизова е подала своята оставка и тя ще бъде призната. Действията на Порожанов били по предписание на премиера Бойко Борисов.

По-рано Румен Порожанов регистрира, че са тествани над 110 къщи за посетители, като са формирани актове и са предявени за възобновяване над 10 млн. лв.. За 32 от тях има искане за цялостно възобновяване, за останалите има искане за отчасти възобновяване на средствата или финансова промяна

На днешното съвещание на Министерския съвет Бойко Борисов пък разпореди - "има ли отговорни - да се уволняват и да се дават на прокурор незабавно, безкомпромисно ".

За схемата с къщите за посетители "Банкеръ " писа още през 2016 година под заглавие "Селските палата земеделие ли са? ". Още по това време беше ясно, че подозренията за потребление на къщите за посетители, финансирани с европейски пари, не по предопределение, а за персонални потребности, са повече от отчетливи в случаите, когато се откри, че компанията, спечелила плана, няма личен състав. А тъкмо съществуването му е един от критериите, заложени в изискванията за финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР