Министърът на здравеопазването в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров отправи

...
Министърът на здравеопазването в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров отправи
Коментари Харесай

Здравният министър с призив по повод пандемията

Министърът на опазването на здравето в служебното държавно управление доктор Стойчо Кацаров насочи апел към хората - да съблюдават противоепидемичните ограничения, да носят маски на закрито, да съблюдават рекомендациите за отдалеченост и стерилизация и да се имунизират.

По думите му през последната седмица се записва гладко повишаване на броя на позитивните проби за ковид измежду популацията.

" Това, че сме в разгара на лятото и хората прекарват доста време навън, не подсигурява лимитирано разпространяване на вируса измежду популацията, в противен случай – с напредването на туристическия сезон, нараства и рискът от нова вълна. Свидетели сме на растеж на заболеваемостта в редица други европейски страни, освен това с доста по-висок % на имунизирано население от нас ", показва доктор Кацаров.

" В тази връзка, като министър на опазването на здравето насочвам следния апел към цялото население и гостите на страната: Моля, спазвайте прецизно противоепидемичните ограничения! Носете маски на закрито и спазвайте рекомендациите за отдалеченост и стерилизация! Най-ефективният метод да се предпазим от нова вълна си остава имунизирането ", добавя здравният министър.

Ако обаче страната навлезе в нова епидемиологична вълна, приоритет на здравната система ще стане лекуването на болни хора, отбелязва доктор Стойчо Кацаров и добавя още един път: " Затова в този момент е най-хубавата опция да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при персоналния си доктор и по този начин да предпазите себе си и околните си ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР