Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова честити в профила си

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова честити в профила си
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Обсъждаме възможност всеки да има личен фармацевт в общините без аптеки

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова честити в профила си празника на Българския фармацевтичен съюз.
По думите и на този ден преди 15 години съсловната организация е основана с доста жар, очаквания и немалка доза бодърствуване:
" Нека силата, която ни събра тогава продължава да ни води към по-добро бъдеще за специалността ни, даже през тези сложни времена на пандемия и разделяне. Постигнахме значително за тези години, само че още повече остана и за нас, както и за тези, които идват след нас.

Макар и с дребни крачки, значимо е да вървим напред и да творим по-добрите условия за фармацевтична грижа, която това болно общество заслужава.

Пандемията от COVID-19 ни изправи пред тествания, само че ни провокира и да се обединим и да си спомним общите ни цели. Припомни на обществото какъв брой е значим достъпа до фармацевт и медикаменти, а по-късно това получи и институционално самопризнание ", написа още министърът на здравеопазванто в пост в обществените медии. 

" Сега се разискват благоприятни условия за подкрепяне на достъпа до фармацевтична грижа в общините без аптеки, с цел да има всеки своя персонален фармацевт. Защото повече от всеки път в последните две години стана ясно, че всеки има потребност от поддръжка в използването на здравна и лекарствена информация, всеки има потребност от съвет от медицински експерт и от вярна връзка с подобен, в верния миг ", прибавя в профила си проф. Асена Сербезова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР