Министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев награди 96-ма

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев награди 96-ма
Коментари Харесай

Вътрешният министър в оставка награди 96-ма гранични полицаи

Министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев награди 96-ма гранични служители на реда на РДГП-Елхово и техни сътрудници от Бургас и Смолян. „ Вашите старания в опазването на границата са равносилни на героизъм, благодаря ви за това “, обърна се той към обърна към граничните служители на реда на РДГП-Елхово.

Радев акцентира, че непрекъснатите старания, които чиновниците на Групово дело „ Гранична полиция “ влагат в опазването на границите ни, са високо оценени както от държавното управление, по този начин и от европейските ни сътрудници.

Той напомни извървените стъпки по време на миграционната вълна, заляла Европа, и стореното от граничните служители на реда в името на сигурността на европейските граници, което несъмнено ще остане като явен знак, че България освен може да бъде сигурен сътрудник, само че и образец за останалите страни в опазването и граничния надзор. Всичко това е дело на неуморния труд и на напъните на граничните служители на реда, които са равностойни на същински героизъм, съобщи изрично вътрешният министър. Водено от грижа към тях, политическото и професионално управление се стреми да им обезпечи съответната техника и съоръжение, с което да посрещат провокациите готови и предпазени, добави още Валентин Радев.

От името на своите сътрудници шефът на РДГП-Елхово комисар Деян Моллов благодари за признателността към труда на граничните служители на реда и уточни, че дирекцията се потвърди в предишното, потвърждава се в този момент и ще продължи да потвърждава своя професионализъм и умения в името на сигурността на жителите на страната и на Европа. Той акцентира, че тези старания са общо дело и в тях вземат участие всички гранични чиновници.

На тържествената гала, на която участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов, шефът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков и шефът на ОДМВР-Ямбол ст.комисар Генчо Иванов, министър Радев връчи награди на 96 гранични служители на реда на РДГП-Елхово. Шестима от тях получиха служебни револвери, един - Почетен знак II степен, 11 - Почетен знак III степен, а останалите, измежду които и двама гранични чиновници от РДГП - Бургас и Смолян, бяха отличени с грамоти и парични награди. Колективни награди бяха дадени и на чиновниците от ГПУ-Малко Търново, Средец, Болярово и Свиленград.

Церемонията бе почетена от регионалния шеф на Ямбол Димитър Иванов и от кмета на Елхово Петър Киров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР