Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин каза днес,

...
Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин каза днес,
Коментари Харесай

Белград: Операция Буря е престъпление, което Бог може да прости, но сърбите не

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин сподели през днешния ден, че интервенция " Буря ", извършена от хърватската войска през 1995 година, е закононарушение, което Бог може да елементарни, само че сърбите не могат нито да простят, нито да не помнят, съобщи организация Танюг.

" Бурята “ не е позор за Хърватия, тя е единствено продължение на срамната политика на генерации хърватски политици за заличаване на сръбския народ, съобщи Вулин.

След като Хърватия разгласи самостоятелност от Югославия през 1991 година, сърбите в страната, подкрепени от Белград, завзеха една трета от хърватската територия и сътвориха самопровъзгласилата се Република Сръбска Краина.

Хърватската войска си върна по-голяма част от следените от сърбите земи през август 1995 година в атака с кодово име интервенция „ Буря “, която приключи с завладяването на 5 август на град Книн. В Хърватия тази интервенция се счита за освобождение от сръбската окупация и пети август се празнува като Ден на успеха.

Вулин остро осъди Организация на обединените нации, Европейски Съюз и Международния арбитражен съд за военни закононарушения в някогашна Югославия.

По думите му интервенция „ Буря “ е позор за Организация на обединените нации, тъй като „ прогонените сърби живееха в зони под закрилата на Организация на обединените нации “. Според него " Буря " е позор за Европейски Съюз, защото евросъюзът в никакъв случай не е осъдил своята членка Хърватия за тази интервенция.

„ Буря “ е позор и за трибунала в Хага, защото разгласи „ Буря “ за закононарушение, само че не осъди нито един нарушител, сподели Вулин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР