Министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, кандидатът на

...
Министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, кандидатът на
Коментари Харесай

Заплашителни писма с куршуми получиха трима политици в Испания

Министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, претендентът на Подемос за районен министър-председател на Мадрид, Пабло Иглесиас и началникът на Гражданската армия Мария Гамес, са получили през последните часове писма с патрони в тях.

В писмото, което е получил вътрешният министър Марласка, се споделя буквално: " Имате 10 дни, с цел да подадете оставка. Времето да ни се присмивате завърши ”. Вътре е имало два патрона.

До Пабло Иглесиас е стигнало друго писмо, с патрон от автомат, употребен в армията.

Мария Гамес също е получила заплашително писмо с патрон. През януари 2020 година тя стана първата жена, застанала отпред на Гражданската армия в нейната 175-годишна история.

Това не е първият случай на закани против членове на държавното управление.

Миналата година беше излъчено видео, в което някогашен боен изстреля поредност от изстрели в няколко сгъваеми железни силуета, на които имаше фотоси на премиера Педро Санчес, на Иглесиас, Марласка и други членове на изпълнителната власт.

Националният съд тогава отсъди, че няма предумишленост, че мъжът, който го е изпратил съжалява и че го е направил „ с цел да убива времето “. Когато новината бе оповестена всички политически водачи, отпред с премиера Педро Санчес осъдиха заканите, заявявайки, че те нямат място в демократична страна като Испания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР