Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и директорът на Изпълнителната

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и директорът на Изпълнителната
Коментари Харесай

Властите влязоха в противоречие за незаконната сеч в Карловско

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и шефът на Изпълнителната организация по горите Стоян Тошев влязоха в несъгласие по въпроса дали е имало противозаконна сеч в Карловско. В началотo на месеца проливни дъждове предизвикаха наводнения в няколко села в региона, а управляващите оповестиха, че ще извършат инспекции, с цел да открият дали бедствието не е било породено от нерегламентирана сеч.

В понеделник Стоян Тошев разяснява пред Българска национална телевизия, че първичните инспекции са посочили, че няма противозаконна сеч.

" Но не мога да бъда безапелационен, защото има други сечища, които ще бъдат тествани. Там, където бях аз и ваши сътрудници, в това число и локални хора от Карловско, не установихме съществуването на такива пътища, които да са станали улеи ", сподели Тошев.

По-късно съшия ден обаче министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изрече противоположно изказване.

" Проверка в региона на карловските села сподели, че има данни за сеч в нарушаване на проектите ", сподели Демерджиев.

Той добави, че следва да се обясни дали тези нарушавания са съдействали за наводненията в района и способените органи не престават следствието в тази посока.

В началото на септември проливен дъжд провокира наводняване в няколко карловски села. Специализирани машини и чиновници на няколко държавни институции, в това число армията, както и доброволци, се включиха в превъзмогването на последствията от наводнението.

В понеделник от министерството на защитата оповестиха, че въоръжените сили ще продължат да оказва помощ на популацията в потърпевшите обитаеми места най-малко още месец.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР