Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас заяви в

...
Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас заяви в
Коментари Харесай

Байдън капитулира! Какво призна на Тръмп

Министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Алехандро Майоркас съобщи в известие във Федералния указател на Съединени американски щати, че има " остра и непосредствена потребност от създаване на физически бариери и пътища наоколо до границата на Съединени американски щати, с цел да се предотврати противозаконното влизане мигранти, съобщи CNN.

Според Майоркас новият сектор от стената ще бъде построен в бранша на долината Рио Гранде на американско-мексиканската граница, където през тази финансова година е имало повече от 245 000 противозаконни влизания.Администрацията на Байдън ще анулира 26 закона за създаване на допълнителни гранични бариери в долината Рио Гранде, съгласно известието, публикувано във Федералния указател.
-->
Изграждането на стената ще бъде платено с към този момент усвоени средства, предопределени особено за физически гранични бариери, като администрацията е имала краен период за усвояването им. 

Но този ход идва в миг, когато нов прилив на мигранти натоварва федералните и локалните запаси и оказва мощен политически напън върху администрацията на Байдън да се оправи с разрастващата се рецесия.

" Изграждането на солидна стена, която обгръща цялата южна граница, не е съществено политическо решение ", разяснява Байдън тогава.През 2017 година, тогавашният президент на САЩ Доналд Тръмп подписа декрет за построяването на стена по границата с Мексико.

" Ще се извини ли Джо Байдън на мен и на Америка за това, че лиши толкоз време, с цел да се раздвижим и позволихме страната ни да бъде наводнена с 15 милиона незаконни имигранти “, написа Тръмп в обява в своята платформа Truth Social.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР