Министърът на външните работи Светлан Стоев изрази сериозно безпокойство от

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев изрази сериозно безпокойство от
Коментари Харесай

Светлан Стоев: Нападенията срещу цивилното население в Израел и Палестина трябва да спрат

Министърът на външните работи Светлан Стоев изрази съществено безпокойствие от високата степен на напрежение сред Израел и Палестина, от ракетните офанзиви от Газа, нападенията против цивилно население, довели до многочислени жертви, както и от между-общностните конфликти на територията на Израел, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Продължаващият ракетен обстрел от „ Хамас” и други терористични организации по Израел, който тероризира и двете страни, е неприемлив и ние го осъждаме “, акцентира Светлан Стоев, който приказва на свиканото през днешния ден изключително видеоконферентно съвещание на министрите на външните работи от Европейския съюз - Съвет „ Външни работи “. Това бе и първото присъединяване на министър Стоев в СВнР след назначението му на поста на 12 май 2021 година

„ Насилието може да докара до бъдеща радикализация изключително измежду младежите в района и до утежняване на обстановката за години напред “, съобщи българският външен министър. Той акцентира, че загубата на почтени човешки животи и възходящият брой на ранени от двете страни, изключително деца, е неприемлива.

В изявлението си министър Стоев посочи, че неотложен приоритет би трябвало да бъде прекъсване на враждебните дейности, даване на неотложен филантропичен достъп и договаряния за допустимо помирение.

Министрите на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз се сплотиха към нуждата от активизиране на целия дипломатически запас за понижаване на напрежението и преустановяване на огъня с следващо даване на филантропична помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР