Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров ще

...
Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров ще
Коментари Харесай

Сергей Лавров ще посети България през април

Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров ще направи посещаване в България през април. Това стана ясно от думите на ръководителя на Групата за съдействие в горната камара на съветския парламент Василий Иконников пред Българска национална телевизия.
Покана към Лавров за аудиенция у нас бе отправена от българския външен министър Екатерина Захариева още през 2018 година.
" Министрите на външните работи в никакъв случай не идват просто ей по този начин да си пийнат по един чай или по една чаша вино или просто да поговорят с сътрудниците си. Със сигурност ще има нещо ", разяснява Василий Иконников.
Дипломатът разяснява и енергийната тематика. По думите му газопроводът " Балкански поток " е стопански преференциален план и за самата България.
Според Иконников шпионските кавги сред България и Русия са изкуствени и няма да навредят на двустранните ни връзки, които ги дефинира като " доста положителни ".
" През последните две години изградихме доста положителни връзки на най-високо политическо равнище. На равнище президенти - Путин и Румен Радев, няколко пъти са се срещали и приказваха по телефона. Разбират се, чуват се един различен. Миналата година министър-председателят на Русия Медведев беше тук, подсети Василий Иконников. Той бе безапелационен, че съветската страна се отнася доста почтително към България. А Москва е заинтересувана да откри връзки, които да се уголемяват.
България и Русия не са врагове, акцентира в умозаключение Иконников.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР