Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристига днес

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристига днес
Коментари Харесай

Сергей Лавров е на стратегическо посещение

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров идва през днешния ден на двудневно посещаване във Виетнам, преди да взе участие в среща с сътрудниците си от Г-20 в Индонезия по-късно тази седмица, съобщи Ройтерс, като се базира на виетнамското държавно управление.

Визитата по покана на виетнамския външен министър Буй Тхан Шон съответствува с отбелязването на десетата годишнина от " всеобхватното стратегическо партньорство " сред двете страни, написа в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия е най-големият снабдител на оръжия за Виетнам и съветски компании вземат участие в няколко огромни енергийни плана в страната. Москва и Ханой имат близки връзки, датиращи от времето на Съветския съюз. Виетнам до момента не е осъдил съветската инвазия в Украйна, която Кремъл назовава " специфична военна интервенция ", отбелязва Ройтерс.

През април Виетнам гласоподава в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида срещу резолюцията, с която Русия бе изключена от този орган на международната организация.

Двустранният стокообмен се е нараснал предходната година с 25 % до 7,1 милиарда $, уточни виетнамското държавно управление.

Лавров ще взе участие в срещата на външните министри от Групата на 20-те най-големи стопански системи, която ще се организира на индонезийския остров Бали в четвъртък и петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР