Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас призова Европейския

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас призова Европейския
Коментари Харесай

Дипломат №1 на Германия плаши ЕС със САЩ, които приличали на огромна змия

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас прикани Европейския съюз да се откаже от правилото на единомислещо приемане на решения, с цел да не бъде „ като заек пред боа “ поради глобите, наложени от Съединени американски щати, съобщи самият той в изявление за немския всекидневник „ Bild “, представен от " Фокус ".

Маас, разяснявайки връзките сред Европа и Съединени американски щати, разкритикува американския водач Доналд Тръмп за изявленията му, че Евросъюзът съставлява зложелател за Съединени американски щати. „ В случая на стопански наказания или мита, не би трябвало да стоим като заек пред боа “, съобщи външният министър.

Той също по този начин увери, че не е ставало дума за разцепление в Европа, напомняйки за сплотената реакция на Европейски Съюз против въведените от Вашингтон мита и изхода на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение. В същото време Маас означи нуждата за смяна на процедурата за приемане на значими външнополитически решения в Европейски Съюз, защото настоящият правилник, учреден на единодушието, способства за, по негово мнение, повишаване на напрежението в самия Блок.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР