Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас изрази загриженост

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас изрази загриженост
Коментари Харесай

Берлин: Разпалването на конфликт в Близкия Изток трябва да се предотврати на всяка цена

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас изрази угриженост по отношение на решението на Народното събрание на Ирак да изгони всички непознати войски от територията на страната.
Ако предлагането бъде утвърдено, задгранични въоръжени сили в бъдеще няма да могат да употребяват въздушното пространство на Ирак.
В изявление за Дойчландфунк (Deutschlandfunk) немският външен министър декларира, че ще бъде направено всичко допустимо за опазване на разговора. В противоположен случай ще бъде застрашена сигурността и в Европа.
Според него, Ирак не трябва да се трансформира в сцена на военни дейности. Трябва да се упорства интензивно интернационалната общественост да продължи да поддържа Ирак.
През последните години е вложено доста за възобновяване на страната и съществува действителен риск всичко това да бъде изгубено, съобщи министърът.
Той е уверен, че Ирак не може да бъде уверен посредством закани, а само чрез причини, каквито има задоволително. Разбира се, последната дума е на Ирак, счита Маас.
Според него, би трябвало да се внимава доста страната да се не трансформира в сцена на военни дейности сред Съединени американски щати и Иран. Европейските страни имат отворени и функциониращи канали за връзка и към двете страни в спора
„ Ние ще дадем своя принос, с цел да подсигуряваме, че няма да има прокси война в Ирак. В Ирак в битката с интернационалния тероризъм са наранени и нашите лични ползи във връзка с сигурността, за което носим отговорност ”, съобщи Маас.
Той пое отговорност да бъдат употребявани всички благоприятни условия, с цел да се даде късмет на дипломацията, да се даде още един късмет на сигурността на Европа. При всички случаи би трябвало да се предотврати разпалването на огъня в Близкия Изток, защото това ще засегне и сигурността в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР