Министърът на туризма в оставка Христо Проданов е сигнализирал прокуратурата

...
Министърът на туризма в оставка Христо Проданов е сигнализирал прокуратурата
Коментари Харесай

Кой и защо е унищожил документи за концесии на плажове?

Министърът на туризма в оставка Христо Проданов е алармирал прокуратурата за унищожаването на документи по отношение на възлагане на концесиите на плажовете. Това се е случило при започване на мандата му -още преди 7 месеца, само че отговор по сигнала към момента няма.

" Още с постъпването си, се натъкнах на практики за изнасяне на информация от министерството, заличаване на материали и документи, включително и от дирекция " Управление на морските плажове ". Сигнализирал съм надлежно способените органи. За страдание, седем месеца по-късно отговор няма ", споделя Проданов.

От думите му стана ясно, че някои от тръжните документи са съхранявани на бюрото на шефа на “Управление на морските плажове “, а в този момент се затварят в железна каса под 24 часово видеонаблюдение и се отварят единствено пред комисия. " А не измежду нощ, както допуска се е случвало преди ", направи вметка министър, акцентира министърът.

Възложените инспекции на концесиите на плажове демонстрираха, че за близо 90% от концесионните процедури има заведени каузи, само че съдът се е произнесъл за тях, че всичко е наред.

" Съвсем различен е въпросът какъв брой са били транспарантни тези процедури и дали инспекциите са осъществени по разпоредбите. За страдание, това е недоказуемо ", сподели Проданов.

Коменатрът на Христо Проданов идва броени дни откакто държавното управление на Кирил Петков взе решение за
преустановяване на концесионните процедури на 12 морски плажа. Концесионните процедури за тях бяха стартирани в последните дни на държавното управление на Бойко Борисов от тогавашния министър на туризма Николина Ангелкова - в интервала март - април 2021 година

Пет от плажовете с прекъсната концесионна процедура се намират в област Бургас. Това са плажовете
" Созопол-запад ", " Червенка " в община Созопол, " Свети Влас - централен " в община Несебър, " Сарафово юг "
в община Бургас и " Василико " в община Царево.

Останалите седем плажа с прекъсната концесионна процедура са в област Варна. Това са плажовете " Буните
2 - запад " и " Буните 2 - изток " в община Варна, " Камчия - север 3 ", " Камчия - север 4 " и " Камчия - север 5 " в
община Аврен, " Кабакум - юг " и " Кабакум - централен " в община Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР