Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява до края на

...
Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява до края на
Коментари Харесай

Проданов: До края на седмицата щабът трябва да реши къде ще бъдат настанени украинците след края на май

Министърът на туризма Христо Проданов ще упорства до края на седмицата Националният спешен щаб за бежанците да има ясна информация и график за това къде ще бъдат настанени украинците след края на май.

„ Няма да има бежанци, оставени на улицата. Гарантирам, че ще се погрижим за всички. Твърдо мое разбиране е, че час по-скоро би трябвало да бъде стартирана засилена интеграция. Министерството на туризма не ръководи бежанската рецесия. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които одобриха украинците”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” Проданов.

Министърът на туризма разяснява и антикризисните ограничения.

„ Предвидимите помощи в действителност са ориентирани към всички сектори, а освен към протестиращите. Въпросът с превозвачите е малко по-сложен за коментиране. Защо не питате госпожа Фандъкова къде са парите от синята зона, от паяците, от картите за градски превоз. Важно е да се поддържа бизнеса, тъй като той би трябвало да се резервира, с цел да преминем през тази инфлация?”, попита министърът на туризма.

По думите му е нужен спомагателен разговор сред партиите в обединението.

„ Безспорно е комплицирано да се ръководи в коалиция от четири партии. Голяма част от нашите разлики излизат нескрито, само че в разногласията се ражда истината. Когато подписвахме съдружното съглашение, нямахме тези рецесии, които възникнаха”, добави той.

Според него няма заплаха от предварителни избори и обстановката ще се успокои.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР