Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева призова служителите

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева призова служителите
Коментари Харесай

Деница Сачева призова служителите в социалната система да се ваксинират

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева прикани чиновниците в системата на обществените услуги в страната да бъдат виновни и да се имунизират.

Сачева насочи апела пред медиите в Добрич във връзка гърмежа от COVID-19 в Дома за възрастни с деменция в близкото село Опанец, който към този момент е овладян. Там болестта е тръгнала от чиновник, който не е бил имунизиран, сподели министърът.

Сачева добави, че съжалява, че сътрудниците й изпитват известното съмнение към имунизациите, само че точно имунизациите предотвратяват тежкото развиване на инфекцията.

Още един път приканвам чиновниците в обществената система да се имунизират, с цел да не застрашаваме живота и здравето на хората, за които работим, съобщи министърът на труда и обществената политика.

В дома в Опанец през март бяха открити 31 инфектирани с COVID-19 от общо 41 консуматори. Сред далите позитивен тест са и 14 души, имунизирани с втора доза. Според информация на Регионалната здравна ревизия единствено двама от имунизираните и след това дали позитивен тест са били настанени в болница с лека кашлица и температура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР