Министърът на транспорта, съгласувано с вътрешния министър и с председателя

...
Министърът на транспорта, съгласувано с вътрешния министър и с председателя
Коментари Харесай

Готвят наредба за дроновете

Министърът на превоза, в съгласие с вътрешния министър и с ръководителя на ДАНС, ще дефинира с разпоредба изискванията и реда за употреба на дроновете.

Тази смяна поддържаха на първо четене депутатите с гласувани промени в закона за гражданското въздухоплаване, заяви БНР.

Измененията плануват летищните такси, избрани от летищния оператор, след влизането им в действие да бъдат оповестени само на уеб страницата на оператора, като отпада условието да се обнародват в Държавен вестник.

Така с поправките в закона се отстранява лицензирането на всяка една транспортна единица, която е обвързвана с обслужването на пасажери, багажи и товари.

Това, по думите на депутата от ГЕРБ Иван Вълков, е затормозяваща административна тежест, която ще бъде отстранена:

" Ще остане само и единствено лицензът, който е на наземния оператор, като посредством него ще може да се управлява самата работа на този оператор и да се контролира неговата активност ".

Други промени са свързани с таксите, които се събират от Гражданска дирекция " Гражданска въздухоплавателна авиация ", добави Иван Вълков:

" Това са административни такси. Една част от тях ще бъдат актуализирани и ще има нови такива, които са свързани с нови действия - за авиационния личен състав, операторите и други такива организации, както и документи, удостоверения и разрешителни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР