Министърът на транспорта Росен Желязков и колегите му от Унгария,

...
Министърът на транспорта Росен Желязков и колегите му от Унгария,
Коментари Харесай

Виолета Булц: Запазването на статуквото за превозите в ЕС е невъзможно

Министърът на превоза Росен Желязков и сътрудниците му от Унгария, Литва и Полша разискаха законодателните промени за автомобилния превоз с европейския комисар по въпросите на превоза Виолета Булц . Информацията е на Европейска комисия.

" Европа се нуждае от ясни правила в бранша на автомобилния превоз. Запазването на статуквото е невероятно . Ако не бъде открито уместно решение, ще бъдем изправени пред голям брой некоординирани национални условия. Това би довело до разпокъсване на вътрешния пазар, неустановеност , по-високи разноски и намаление на конкурентоспособността на Европейски Съюз ", съобщи еврокомисар Булц.

 Трима наши евродепутати си уреждат право на глас за разискване на пакета
Трима наши евродепутати си уреждат право на глас за разискване на пакета " Макрон "

Обсъжда се опцията наши политици да заместят задграничните си сътрудници

Прилагането на ясни и общи правила във всички страни членки ще докара до действителна равнопоставеност — всички превозвачи ще работят при идентични условия, счита еврокомисарят.

Според нея с използването на новите ограничения ще се подобрят изискванията на труд на водачите . Така ще се потърси излаз от казуса, обвързван с дефицита на водачи, който визира цялата европейска индустрия, съобщи Булц.

Еврокомисарят е безапелационна, че използването на разпоредбите за командироване ще подсигурява заслужено възнаграждение при работа в други страни членки и ще понижи административната тежест за операторите.

Припомняме, българските евродепутати са безапелационни, че не може да се прави компромис по условието за връщане на тировете .

 Джамбазки: Пакетът
Джамбазки: Пакетът " Макрон " ще ускори трафика към Терминал 2

Германия, Франция и Белгия разрушават Европейския съюз с пакета за подвижност

Според българския бизнес противоречиви са точките за нощувките в кабината, прибирането в страната, от където е компанията и използването на Директивата за командированите служащи при каботажни транспорти в други страни. Още преди месеци превозвачите ни заплашиха с референдум за излизане на страната от Европейски Съюз, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Припомняме, на следващия ден в Брюксел ще се организира митинг на транспортните компании, на който ще участва и персонално министър Росен Желязков. Свои представители също по този начин обявиха, че ще изпратят и от Българска социалистическа партия, които упрекват държавното управление, че е предало превозвачите.

Еврокомисарят по превоза съобщи, че Европейска комисия е подготвена да спомага при провеждането на полемиките и за започване на междуинституционалните договаряния.

За присъединяване с право на глас в утрешното съвещание на комисията по превоз на Екологичен потенциал водят договаряния трима български евродепутати - Петър Курумбашев, Ангел Джамбазки и Андрей Новаков .

 Новаков: Пакетът
Новаков: Пакетът " Макрон " е стопански Чернобил за половин Европа

Джамбазки вижда в него двоен стандарт и опит за кражба на бизнес

Според Виолета Булц политическото съглашение, реализирано от транспортните министри на 3 декември 2018 г ., е значима стъпка в процеса за заслужено възнаграждение на интернационалните водачи и понижаване на административната тежест.

Припомняме, в речта си за положението на Съюза и в своето Писмо за желанията, изпратено през 2018 година до Европейския парламент и Съвета , ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер прикани за навреме приемане на предложенията от пакета за подвижността, свързани със общественото измерение на единния пазар.

 Пакетът
Пакетът " Макрон " разделя Европа, уверен Росен Желязков

Транспортният министър желае по-гъвкав народен метод
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР