Министърът на транспорта Николай Събев, прочул се като най-щедрия дарител

...
Министърът на транспорта Николай Събев, прочул се като най-щедрия дарител
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Транспортният министър е будист, има лукс палат в Созопол

Министърът на превоза Николай Събев, прочул се като най-щедрия донор на партията на Кирил Петков и Асен Василев, се подрежда измежду топмилионерите у нас. 61-годишният бизнесмен е притежател на най-голямата компания за куриерски услуги в България – „ Еконт “, а насъбраното му положение е баснословно.

Събев е притежател и на впечатляващи парцели, измежду които и морска резиденция, намираща се в най-елитната околност на Созопол – Буджака. Там покои имат мнозина богаташи, съседи на новоназначения министър на превоза. Къщата на предприемача е позиционирана на първа линия до морето, кацнала на живописна канара. Пред нея няма други постройки, а тучна ливада и морска простор се разкриват от прозорците.
свързани новини145048на 24.12.202162038на 11.11.2021
Имотът разполага с живописна веранда, а вътре е обзаведен по финален вик на модата с дизайнерски мебели, вижда се от фотосите, които по-младата партньорката на Събев – Донка, споделя в обществените мрежи. Тя е негова спътница освен в живота, само че и в бизнеса. С Николай са съдружници в куриерската му компания, само че явно бизнес делата не пречат на любовните им връзки, а таман противоположното. Във всеки свободен момент двамата се уединяват в морската си хасиенда без значение от сезона. Справка демонстрира, че на адреса, на който се намира внушителната къща, е записана и една от фирмите на Събев, която се занимава с поправки, парцели, строителство и други действия. В нея той е съучастник с две от трите си дъщери от предходната си връзка.

Въпреки че е обиколил света, обичаното място на Събев си остава Созопол. Там той шпори водите и с яхта, а любовта му към плаването се заражда още в младежките му години, когато приключва военноморското учебно заведение във Варна със компетентност „ Управление на флота и пристанищата “. Преди да основе компанията си, русенецът е бил търговски шеф в държавното дружество „ Параходство Българско речно корабоплаване “, а също така в биографията си е вписал и съставянето на учебника „ За капитани близко корабоплаване по р. Дунав “.

Хобитата му обаче са повече от разнородни, някои от които и прескъпи. Пътувания, кросови мотори, бойни изкуства, фитнес са единствено част от тях, само че несъмнено най-ексцентричното е увлечението му по будизма. Събев признава, че медитира постоянно, а източните практики са му помогнали да реализира триумфи в бизнеса си и в персонален проект. Благодарение на медитациите се отървал от няколко хронични заболявания, измършавял с 20 кг и бил в по-добра физическа форма дори от млади години.



Морският на Събев е на първа линия до морето



Събев с половинката си Донка



Панорама към морето се разкрива от първокласната къща





Николай Събев се любува на гледката в компанията на котката си



Гледката от резиденцията на Събев в Созопол



Верандата на морската му хасиенда



Транспортният министър на яхта









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР