Министърът на транспорта Николай Събев незабавно да подаде оставка. Това

...
Министърът на транспорта Николай Събев незабавно да подаде оставка. Това
Коментари Харесай

Партия МИР: Министърът на транспорта незабавно да подаде оставка

Министърът на превоза Николай Събев неотложно да подаде оставка. Това упорстват от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка обществени закани на транспортния министър към хора, работещи в БДЖ.

„ Транспортният министър освен че не се оправя със своята работа, само че и вместо да взема решение проблемите в областта на превоза, той ги задълбочава. Николай Събев се държи не като министър на превоза, а като началник и притежател на частната си компания. Нещо повече – през днешния ден той си разреши в обществените мрежи да заплашва хора, които работят в системата на БДЖ, които показаха противоречие с неговите дейности. Този факт самичък по себе си е абсурден и по тази причина партия МИР упорства Николай Събев неотложно да подаде оставка “, това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР осведомят, че министърът на превоза е отправил обществени закани във Facebook групата „ В отбрана на експертите от НКЖИ и БДЖ “, където под пост, в който се споделя, че лицето на новата власт в превоза стартира да се разкрива и то не наподобява по-добре от това на остарялата, Събев е отправил закани към създателя на обявата.

„ Лицето на новата власт освен в превоза, само че и във всяка друга сфера, стартира да се разкрива и то не наподобява по-добре от това на остарялата, в противен случай. Да вдигаш цените на товарните транспорти в миг на рецесия за нас значи антипазарен метод, който ще докара до загуба на пазарен дял на БДЖ и на железопътния превоз като цяло. Това ли желае министърът на превоза – да унищожи железопътния превоз в България. Вместо да взема добър образец и да ползва положителни практики от Германия и Австрия, които компенсираха железницата, с цел да може да се трансферират товари от автомобилния на железопътния превоз, министър Събев работи в противоположна посока. Това е изцяло неприемливо и той незабавно би трябвало да напусне министерството на превоза “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР упорстват да се предприеме цялостна тактика и възстановителен проект на железопътния превоз в България.

„ Вече за всички в железопътния превоз е ясно, че в случай че Събев остане министър на превоза той ще погребе изцяло и вечно българската железница. Всичко това работи против публичния и националния интерес на България и обслужва избрани форми и монополисти, които паразитират на гърба на транспортната система на страната. На всичко това би трябвало да бъде комплициран край и приканвам всички професионални, браншови, синдикални, цивилен и неправителствени организации да се опълчват на унищожаването на железопътния превоз в България “, беше безапелационен Симеон Славчев.

Той акцентира, че в случай че министърът на превоза не подаде оставка незабавно, партия МИР дружно цивилен и неправителствени организации ще провеждат всеобщ митинг пред Министерството на превоза. Славчев прикани да се спре подмяната в България, която е била добре пакетирана като смяна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР