Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев e

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев e
Коментари Харесай

Министерска заповед нарежда незабавното освобождаване на Ver...

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев e подписал заповед, с която разпорежда на способените държавни структури да стартират незабавни дейности по освобождението на заседналия товарен транспортен съд Vera SU.

За задачата през последните дни са ангажирани всички виновни институции, с цел да се откри най-хубавото и безвредно решение и да се предотврати замърсяване на околната среда, оповестяват от МТИТС.

Заповедта влиза в действие от през днешния ден и планува: безвредно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и след това задържане на плавателния съд и товара до цялостното възобновяване на направените от страната разноски при интервенцията.

На мястото на случая е командирован изпълнителният шеф на ИА “Морска администрация” кап. Живко Петров за съгласуване и управление на предприеманите дейности и е в непрекъсната връзка с министър Алексиев.

Безотговорното отношение от страна на карабособственика докара до цялостното ангажиране на държавните институции през последните дни. Министър Алексиев и екипът му предприе нужните дейности за застраховане на процедурата, декларират от транспортното министерство.

“По никакъв метод няма да търпя безконтролно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски интереси”, декларира министър Христо Алексиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР