Министърът на транспорта и инфраструктурата Константинос Караманлис обяви оставката си

...
Министърът на транспорта и инфраструктурата Константинос Караманлис обяви оставката си
Коментари Харесай

Транспортният министър на Гърция подаде оставка заради влаковата катастрофа

Министърът на превоза и инфраструктурата Константинос Караманлис разгласи оставката си в сряда след смъртоносния железопътен конфликт в Централна Гърция, при който починаха минимум 36 души.

" Това е, което усещам като собствен дълг, като минимален знак на почитание към паметта на хората, които починаха толкоз неуместно, и вдишване на отговорност за минусите на гръцката страна и политическа система през годините ", се споделя в изказването на министъра, представено от „ Катимерини “.

" Когато се случи нещо толкоз извънредно, не можем да продължаваме да се държим по този начин, като че ли не се е случило. От доста години не се занимавам с политика, само че считам, че доверието, което жителите оказват на политическата система, е основна част от нашата народна власт. Това се назовава политическа отговорност ", сподели той първоначално.

" От дълбините на сърцето си желая още един път да изразя съжалението си и солидарността си със фамилиите на починалите ", приключи той.

Два влака - пътнически, пътуващ от Атина за Солун, и товарен, пътуващ от Солун за Лариса, се сблъскаха челно край град Темпе.

Първите четири вагона са дерайлирали, а първите два са " съвсем изцяло разрушени ".

Около 194 пасажери са били евакуирани безвредно до Солун с рейсове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР