Недостигът на лекарства в Англия е на такова критично ниво,

...
Недостигът на лекарства в Англия е на такова критично ниво,
Коментари Харесай

Недостигът на лекарства в Англия е на критично ниво

Недостигът на медикаменти в Англия е на такова сериозно равнище, че пациентите са изложени на директен риск за тяхното здраве и даже гибел, сигнализира " Гардиън ", базирайки се на фармацевти.

Ситуацията е толкоз сериозна, че фармацевтите все по-често би трябвало да споделят на пациентите, че единствено част от рецептата им може да бъде изпълнена и да ги помолят да се върнат за останалата част по-късно, откакто фармацевтът обезпечи остатъка.

Стотици разнообразни медикаменти са станали сложни или невъзможни за набиране, съгласно Community Pharmacy England (CPE) – организация, която сплотява държавните аптеки в Англия. Днес тя разгласява отчет, в който се споделя, че " провокациите с доставките на медикаменти, пред които са изправени публичните аптеки и техните пациенти, надвишават сериозната точка ".

Джанет Морисън, основен изпълнителен шеф на организацията, показва пред " Гардиън ", че " за някои пациенти неналичието на достъп до медикаментите, от които се нуждаят, може да докара до доста съществени последици, даже да се наложи да посетят незабавна помощ ".

Недостигът на медикаменти води до закъснение на опцията пациентите да получат навременен достъп до някои сериозни или евентуално животоспасяващи медикаменти, съобщи БНР.

През последните месеци се регистрира изострен дефицит на основни медикаменти за лекуване на диабет вид 2 и епилепсия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР