Страните членки имат право сами да вземат решения в областта

...
Страните членки имат право сами да вземат решения в областта
Коментари Харесай

6 страни от ЕС зачели иногурацията на Путин

" Страните членки имат право сами да вземат решения в региона на външната политика ", съобщи външнополитическият представител на Европейски Съюз Петер Стано във връзка наличието на представители от Европейски Съюз на иногурацията на Владимир Путин. На церемонията участваха дипломати и длъжности лица от 6 страни-членки - Франция Унгария, Словакия, Гърция, Кипър и Малта.  
" Това са решения, които те вземат въз основата на своята подготвеност, въз основата на националния суверенитет, тъй като в последна сметка това са двустранни връзки ", изясни Стано. Той подсети, че Европейски Съюз като институция не е бил показан на церемонията в Москва от своя дипломат, като решението е взето от външнополитическата работа на Европейски Съюз.
Сферата на интернационалните връзки принадлежи към компетенцията на страните членки, тъй че те могат независимо да вземат решения за своето посланичество на иногурацията, съобщи Стано. По думите му страните зачели встъпването в служба на Владимир Путин, " би трябвало сами да дадат пояснение за какво са го създали ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР