Министърът на отбраната в служебното правителство Георги Панайотов се срещна

...
Министърът на отбраната в служебното правителство Георги Панайотов се срещна
Коментари Харесай

България е благодарна на САЩ за модернизацията на силите

Министърът на защитата в служебното държавно управление Георги Панайотов се срещна с военачалник Тод Уолтърс, командващ на Европейското командване на Съединени американски щати и Върховен главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа, оповестиха от Министерството на защитата.

На срещата са били разисквани редица въпроси, свързани със положението на двустранното съдействие в региона на защитата сред България и Съединени американски щати, модернизацията на българските въоръжени сили и ситуацията на сигурност в Европа и района.

Двете страни са отбелязали високото равнище на стратегическия разговор в областта на сигурността и защитата. Министър Панайотов и военачалник Уолтърс са разгледали настоящото развиване на ситуацията в и към Украйна, провокациите пред сигурността в района на Черно и Южен Кавказ, в това число напрежението, провокирано от мигрантския напън на полската граница.

От българска страна е била изказана и признателност за поддръжката на държавното управление на Съединени американски щати във връзка с процеса на рационализация на българските Въоръжени сили, както и за повишението на тяхната оперативна съгласуемост.

Генерал Уолтърс е на посещаване у нас по отношение на присъединяване му в годишната среща на началниците на защитата на страните от Централна Европа, която се организира в София през вчерашния ден (17 ноември) и през днешния ден (18 ноември).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР