Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников благодари на България

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников благодари на България
Коментари Харесай

Украйна благодари на България за подкрепата. САЩ приветстваха промяната в позицията на София

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников благодари на България за поддръжката за Украйна. Това се случи в понеделник вечерта, няколко часа откакто държавното управление утвърди нов пакет военна помощ за Киев.

В понеделник посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен се срещна с военния министър Тодор Тагарев и приветства “положителната смяна в позицията по отношение на Украйна ” и готовността на държавното управление в София да окаже помощ на Киев.

В понеделник Министерският съвет заяви, че е одобрил изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна. Кабинетът на Николай Денков заяви желанието си да изпрати нова пратка оръжия и муниции малко след встъпването си в служба. Това се случва в осъществяване на

Във вторник министърът на защитата Тодор Тагарев сподели пред, че новият пакет е съпоставим по размер с първата пратка, изпратена след решението на Народното събрание.

“Става въпрос за остарели неща, на които по този начин или другояче след няколко години им изтича ресурсът. В момента на украинската войска те са доста нужни, те са в годно положение ”, сподели Тагарев, като добави, че наличието на пратката е поверително.

В понеделник вечерта военният министър на Украйна Олексий Резников заяви в Туитър, че е провел диалог с Тагарев. Двамата са разискали вероятностите за съдействие в региона на защитата и “нови планове в здравната област ”, беза да прецизира какви. По-рано Тагарев е казвал, че се разисква образование на украински военни санитари в България и рехабилитация на ранени военни в страната.

“Благодарен съм на България за поддръжката за Украйна ”, написа още Резников.

В понеделник българското Министерство на защитата заяви, че Тагарев се е срещнал с посланика на Съединени американски щати Кенет Мертен, който е приветствал смяната в позицията на България във връзка с Украйна.

“Посланик Мертен поздрави министър Тагарев за встъпването му в служба и изрази удовлетворение по отношение на избора на постоянно държавно управление, като сложи акцент върху позитивната смяна в позицията по отношение на Украйна, както и за изразената подготвеност за оказване на помощ ”, се показва в известието на военното министерство.

Допреди седмици се противопоставяха на изпращането на нов пакет военна помощ, както и на това муниции и оръжия, създадени в България, да доближават до Украйна. Въпреки това служебният кабинет изпрати военна помощ на Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година

България е една от страните в Източна Европа, която има ресурси и създава муниции, съвместими с по-старото руско въоръжение, с което води война украинската войска. От началото на войната проруски партии и политици като „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Румен Радев се опълчват на изпращането на военна помощ за Украйна. Те вършат това с лъжливия претекст, че изпращането на военна помощ в.

От февруари 2022 година всички страни членки на НАТО, както и други съдружници, изпратиха оръжия и муниции за Украйна. Русия не води война и не е оповестила войната на нито една от тях. От изявления в български и европейски медии стана ясно, че България изнася към Украйна огромна по размер военна продукция през медиатори. Това беше доказано и от сегашния министър на защитата Тагарев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР