Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи в сряда

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи в сряда
Коментари Харесай

Шойгу връчи медали на пилотите, които свалиха MQ-9 Reaper в Черно море

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу връчи в сряда медал за смелост на водачите на Су-27, които смъкнаха американския дрон MQ-9 в Черно море, оповестиха от съветското министерство на защитата пред кореспонденти, предава ТАСС. Според ведомството, заслугата на летците е, че са предотвратили нарушаване на границите на " региона на специфичната военна интервенция “.

 

По време на съвещанието на колегията на ведомството Шойгу връчи на съветските военнослужещи, показали подвиг при осъществяване на задания по време на специфичната интервенция, орден " Златна звезда “ и медал " За смелост “.

 

" Освен това с ордени за смелост бяха наградени водачите на аероплан Су-27, предотвратили нарушение от американския безпилотен летателен уред MQ-9 на границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушно пространство, основано за осъществяване на специфична военна интервенция “, означават от военното ведомство.

 

Както заяви по-рано съветското министерство на защитата, на 14 март средствата за ръководство на съветските Върховен касационен съд са записали полет на американски дрон MQ-9 в региона на Кримския полуостров.

 

От военното ведомство обясниха, че полетът е осъществен с изключени транспондери " в нарушаване на границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушното пространство, открит за осъществяване на " специфична военна интервенция “ [в Украйна], предоставени на всички консуматори на интернационалното въздушно пространство и оповестени в сходство с интернационалните стандарти. "

 

Според съветската страна вследствие на внезапно маневриране дронът е влезнал в неконтролиран полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина.

 

Според американската версия един от двата съветски самолета Су-27, вдигнати за прехващане на MQ-9, е развалил перката на американския дрон, което е довело до фактическата загуба на надзор над него от операторите, които са решили да изпратят устройството във водите на Черно море.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР