Министърът на отбраната на Латвия Инара Мурниеце определи като абсурдни

...
Министърът на отбраната на Латвия Инара Мурниеце определи като абсурдни
Коментари Харесай

Латвия отрече да е замесена в ударите по Псков

Министърът на защитата на Латвия Инара Мурниеце дефинира като неуместни спекулациите на част със свързата с Кремъл съветска блогосфера, че ударът с дрон по летището в Псков може да е бил осъществен от латвийска територия.

" Твърдението, че Латвия е взела участие в събитията от нощес в Псков, е неуместна небивалица, която най-вероятно цели да отклони вниманието на съветското население от загубите на съветската войска на фронта, както и от загубите вътре в страната при унищожаването на съветска военна техника и инфраструктура ", цитира порталът Delfi думите на министър Мурниеце.

Предположения, че ударът по гражданско-военното летище в Псков може да е бил нанесен от територията на Латвия или Естония, а не от Украйна, някои z-блогъри започнаха да показват съвсем незабавно след удара, който беше нанесен малко преди среднощ от 29 на 30 август .

Тези догатки не се основават на нищо друго с изключение на на обстоятелството, че Псков се намира на 40-60 километра от границите на Естония и Латвия, до момента в който най-близката точка от украинската територия е на към 700 километра .
 Песков: Русия обяснява по какъв начин дроновете са достигнали до Псков
Песков: Русия обяснява по какъв начин дроновете са достигнали до Псков

Украйна твърди че е унищожила четири самолета Ил-76 на летището в този град
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР