Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще настоява

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще настоява
Коментари Харесай

Обмисля се забрана туристите да се качват до пистите над Банско с коли

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще упорства при създаване на втори кабинков въжен превоз в ски зоната над Банско да се забрани достъпа до нея с коли. Това стана ясно на особено проведен диалог във Facebook страницата на министерството за бъдещето на Национален парк " Пирин ":

В момента огромна част от туристите, които се качват, се качват по пътя с коли и в профил на този път има дървета, които са мощно дефектирани от замърсяването. И даже при съществуването на втори кабинков въжен превоз, аз ще обсъдя опцията въобще качването с леки коли, отвън тези, които обслужват оборудванията, да бъде неразрешено.

В парка не могат да се строят хотели и спа уреди, а единствено спортна инфраструктура, безапелационен беше министър Димов. Той сподели още, че с смяната в Плана за ръководство на парка, се дава опция да се вършат водохващания за питейни потребности:

Имаме на процедура една зона, в която Планът разрешава само и единствено водохващания и става дума за водохващания за питейни потребности. По някаква причина това е било пропуснато при изработването при започване на Плана.

Никъде не е казано, че не могат да се вършат водохващания за питейни потребности, освен това, когато популацията има такава потребност, това би трябвало да бъде осъществено.

Извън това, в границите на спортната зона над Банско - в тези два %, които са единствено от територията на целия парк, могат да се построяват само и единствено спортни уреди. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР