Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе информиран за

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе информиран за
Коментари Харесай

Красимир Вълчев се запозна с работата на БГ училища във Великобритания

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе осведомен за работата на неделните учебни заведения в Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия при визитата си в българското учебно заведение " Иван Станчов " към посолството ни в Лондон. По време на диалозите бе разисквана идната в края на февруари конференция на българските учебни заведения в чужбина в Белфаст, заяви пресцентърът на МОН.

На конференцията в Белфаст ще бъде разисквана Петицията на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина в Европейския парламент за равнопоставеност на така наречен дребни езици в Европа. Заедно с дипломат Марин Райков министър Вълчев се е срещнал с новаторското образование, което се ползва в лондонското ни учебно заведение.

В Обединеното кралство и Северна Ирландия има 70 български неделни учебни заведения, които се подкрепят организационно, методически и финансово от Министерството на образованието и науката през образователната 2019/2020 година. Командирован е и преподавател по български език и литература в университета " University College London ".

Сътрудничеството сред България и Обединеното кралство включва насърчаване на директните контакти и обмена сред просветителните и научните институции, продан на научна литература и изявления, развиване на взаимни научноизследователски стратегии и продан на специалисти, подкрепяне признаването на съответните степени и квалификации в другата страна, подкрепяне на езиковото образование, продан на лектори и преподаватели.

В рамките на съдействието при подготовката и квалификацията на преподаватели по британски език английската страна отпуска стипендии за образование на български учители и за други експерти, а българската - за присъединяване на английски учени и студенти-българисти в летни езикови курсове.

В рамките на визитата е планувано министър Красимир Вълчев да посети и интернационалното ревю за обучение на бъдещето, където се показват всяка година новостите в новаторското образование.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР