Министърът на младежта и спорта Весела Лечева заяви в Тази

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева заяви в Тази
Коментари Харесай

Весела Лечева: Няма да има орязване на бюджета на спортните федерации

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева съобщи в „ Тази заран " на bTV, че няма да има орязване на бюджетите на федерациите.  

 

„ Това, което сме създали, е да балансираме по най-хубавия метод бюджета, тъй че да получат средства всички тези добре работещи федерации и най-хубавите състезатели с капацитет, да подсигурим тяхната подготовка. Ние не сме минали към орязване на бюджетите на федерациите и няма да пристъпим към сходно нещо. Ще съберем всички вероятни запаси, с които разполага Министерството на младежта и спорта, с цел да могат да бъдат разпределени по най-ефективния и уравновесен метод средствата “, сподели министър Лечева в отговор на въпроса, по какъв начин ще бъдат изпълнени инструкциите на финансовия министър за бюджетни съкращения в границите на 20%. 

 

Министър Лечева заяви, че федерациите и сега подписват своите контракти, като следва това да създадат и спортните клубове. Процедурата върви по авансово заложения проект. Лечева изясни и настоящата обстановка във федерацията по повдигане на тежести. 

 

 „ Имаше дълго тлеещи спорове. Опитахме се с разговор със спорещите страни да търсим точки на обединяване. Надявам се, че постигнахме съглашение “, разяснява министърът на спорта. „ Това, което заявиха и двете страни на срещата в министерството, е, че ще бъдат оттеглени всички тъжби “. 

 

Весела Лечева се надява войната в щангите да утихне, тъй като тя е в ущърб само на спортистите, които тази година имат значими надпревари преди олимпийските игри в Париж 2024. 

 

Министърът на младежта и спорта показа, че получава голям брой сигнали за разрушена спортна инфраструктура или такава, която не е в положително положение. Затова, съгласно нея, преди да се вършат анонси за огромни инфраструктурни вложения в границите на милиони, би трябвало да се направи цялостна оценка.

 

„ Нека погледнем цялостната картина на спортната инфраструктура в България. Комплекс „ Червено знаме “ не е изключение, като приказваме за положението на спортната база у нас. Ние започнахме изцяло проучване и разбор на спортната инфраструктура. В края на нашия мандат ще сме подготвени да покажем и на специалистите, и на обществото цялостната картина. Трябва да си подредим къщата, с цел да можем да заложим цели – къде, какво, по кое време би трябвало да се ремонтира или строи. И по какъв метод да бъде актуализирана и осъвременена цялостната спортна инфраструктура на България, включително и „ Червено знаме “, сподели Лечева. 

 

Според нея е „ най-лесно е да желаеме 50 или 100 млн. от страната за реорганизация или за възобновяване и създаване на чисто ново оборудване на мястото на „ Червено знаме “, само че тези пари ще потънат, в случай че няма ясна визия за тяхното консумиране. 

 

„ За „ Червено знаме “ моето мнение съм го казвала доста пъти. На това място би трябвало да бъде построено съвременно спортно оборудване, тъй като настоящето, проектирано и строено преди повече от 40 години е морално остаряло. Енергийната успеваемост, за която никой не говореше през тези години, в този момент е извънредно значима. Важна е и употребата на тези уреди. Скъпата поддръжка провокира доста мощна обезценка през идващите години “, разяснява министър Лечева, представена от пресслужбата на Министерство на младежта и спорта.

 

По отношение на стадион „ Българска войска “ Весела Лечева удостовери, че страната с присъединяване си в взаимното сдружение спомага на футболен клуб ЦСКА. 

 

„ Когато бъдат направени плановете, тъй като към този момент нещата са отвън нашите ръце, а в Столична община и при основния проектант, ще бъде направена и първата копка. От наша страна, каквото беше належащо, е направено “, сподели Лечева. 

 

Министърът на младежта и спорта разяснява и обстановката във футболен клуб Левски. 

 

„ Много скърбя, тъй като Левски имаха една доста добра опция за реализация на техните бъдещи проекти със сериозен вложител с опит в ръководството във футбола “, добави тя и пожела триумф на „ сините “ в намирането на ново стабилно решение за бъдещето на клуба. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР