Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети олимпийската база

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети олимпийската база
Коментари Харесай

Весела Лечева посети олимпийската база в Колорадо Спрингс, обсъждайки обмен на кадри

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети олимпийската база на Съединени американски щати в Колорадо Спрингс, Денвър и организира серия от срещи, оповестиха от спортното министерство. Лечева е в Съединени американски щати по покана на управлението на олимпийския комитет.

Комплексът в Колорадо Спрингс е съществена база за олимпийските тимове и там ще се води и подготовката за Париж 2024 и Лос Анджелис 2028 . Той разполага със зали по пукотевица, битка, бокс, гимнастика, плувен басейн, атлетическа писта, общежитие за спортистите, място за хранене, медицински център. През подготвителните центрове минават 15 000 спортисти годишно .

Домакини на българския министър в базата бяха Дийн Накамура, първи вицепрезидент и шеф на подготвителните центрове и Майк Бигли, асоцииран шеф на олимпийската база.

Лечева посети комплекса по пукотевица , в който е била и като играч. В него тя видя модерните електронни цели, на които упражняват американските олимпийци. Тя беседва и с треньора на националния отбор на Съединени американски щати по бокс Били Уолш. Ирландецът, който бе в основата на триумфа на своята татковина със извоювани 7 медала на Олимпийските игри през 2008 и 2012 година , беше притеглен за основен треньор на националния тим на Съединени американски щати.

„ Бях тук като играч, само че съм впечатлена от вложенията, които са направени най-много от софтуерна позиция. Това, което може да заимстваме от американците е най-много във връзка с организацията на процеса “ , разяснява Лечева.

Българският министър предложи на Олимпийския комитет на Съединени американски щати продан на фрагменти, както и опция спортисти от двете страни да упражняват взаимно в спортните бази .

В първия ден от визитата в Съединени американски щати Лечева разговоря с Финбар Керван, старши вицепрезидент и началник на олимпийския спорт в постройката на комитета, чиято централа също е в Колорадо спрингс. Тя се срещна и с Дейвид Питърсън, старши консултант по положително ръководство в спорта, с Никол Дийл, старши вицепрезидент в отдел „ Сигурност и обслужване на спортисти “ и с Драгомир Чорослан, Директор „ Международни тактики и развиване “.

Визитата на министъра на младежта и спорта ще продължи в Сан Диего, където е ситуирана още една огромна американска олимпийска база , в която акцентът е върху леката атлетика, и която разполага с най-модерни уреди, обучителни центрове, здравно звено.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР