Министърът на младежта и спорта Радостин Василев иска да затвори

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев иска да затвори
Коментари Харесай

Радостин Василев иска да затвори басейна на „Спортна палата“, граждани се обявиха против

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев желае да затвори басейна на „ Спортна палата “ за „ модернизиране “ и „ осъвременяване “ за неустановен интервал от време. „ Вървим ли към следващото източване посредством ремонт “, попитаха жители, които сътвориха петиция срещу затварянето на басейна.

„ Нека да не забравяме за един различен сходен план – комплекс „ Червено знаме “ – който повече от 12 година е обект на обири и празни обещания. Важно е да отбележим, че при затварянето на басейна липсва всякаква конкретика. В сбития си отговор, министърът само споделя „ ще бъдете в допълнение осведомени “, споделиха те.

Според тях положението на басейна е положително и несъмнено няма потребност от цялостно затваряне за неустановен период. „ Това мощно припомня за ориста на „ Червено знаме “, подчертаха обществениците.

„ В България няма различен подобен 25 м. басейн, с дълбока част 5 м., чиято пречиствателна система е единствена по рода си в страната. В басейна се провеждат държавни шампионати още от 1957 година и дава отговор на всички интернационалните условия на FINA и LEN. Направени са стотици върхове като единствено през 1980 година има 43 сложени държавни върха “, осведомиха те.

По думите им „ с изключение на извънредно притеснителния метод, по който се случват нещата, следствията са “, че „ над 250 деца, учащи се на плуване, от които 80 картотекирани за държавни шампионати – са лишени от опцията да плуват “, както и че „ всички гости на басейна също остават на „ изсъхнало “, а цената е изцяло налична – 8 лева за единично свободно посещаване “.

Организаторите на петицията са безапелационни, че басейнът на „ Спортна палата “ няма потребност от цялостно затваряне за неустановен период. „ В последните години договорът е година за година, което попречва наемателите да влагат свои средства в басейна. Този период е прекомерно къс и би трябвало да бъде изменен “, споделиха още деятелите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР