Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети обновения

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети обновения
Коментари Харесай

Обновеният Зимен дворец ще бъде официално представен утре

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети актуализирания " Зимен замък " в София на 02.10.2018 година в 10:00 часа, оповестиха от ведомството. Съоръжението не беше претърпявало сериозна реорганизация от стартирането си в употреба през 1983 година


През 2017 година Министерство на младежта и спорта и комерсиалното дружество„ Академика 2011 “ ЕАД осигуриха финансиране за осъществяване на ремонтни действия, които да обезпечат енергийна успеваемост на постройката, както и нужните условия за тренировки и надпревари. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лева без Данък добавена стойност, от които 3 млн. лева по контракт с обезпечен резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна успеваемост и 1 млн. лева 10-годишен заем за строително-монтажни действия.

Важно за трениращите беше, че ремонтът се извърши без да се прекъсва подготвителната и спортна активност на федерациите.



След привършване на ремонтните действия залата разполага с напълно актуализирани съблекални, бани и санитарни възли към тях, входно предверие, лекарски кабинет, помещение за допинг надзор, актуализирана съществена зала с ново осветяване и климатична апаратура, нова мантинела, нови подови каучукови настилки, отремонтирани седалки и трибуни. Подновени са дограмата, електроинсталациите, канализационната и водопроводната апаратура, фасадите на постройката са топлоизолирани.



Навсякъде има ново ЛЕД осветяване, което понижава общите експлоатационни разноски за обекта. Покривът е напълно ремонтиран – с нова паро-, топло- и хидроизолация. Броят на съблекалните е повишен двойно, което разрешава тренирането на по-голям брой клубове и състезатели. Изпълнено е защитно було на леденото поле, което ще разреши осъществяване на мероприятия в залата целогодишно без да се размразява леда.



След осъществяването на всички посочени действия постройката доби актуален образ и не отстъпва на положителните европейски и международни мостри за сходен вид уреди, оповестяват от Министерството на младежта и спорта. " Академика 2011 “ стартира ремонт и на подготвителната зала, който ще коства към 1 милион лв..

Министър-председателят Бойко Борисов е поканен да участва на представянето на Зимния замък.

Вижте в галерията фотоси на " Зимния замък " преди ремонта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР